یخچال فریزر، عضو بیسر و صدای هر آشپزخانهای، وظیفه مهم نگهداری از مواد غذایی را به عهده دارد و نیازی به گفتن نیست که چقدر حضورش برای هر ساختمانی که آدمی زندگی میکند، واجب است. اما گاهی اوقات مشکلات یخچال شروع شده و این وسیله خانگی برقی بیصدا، شروع به نواختن سرو صداهای عجیب و غریب میکند، قسمتهایی ازآن دچار خرابی میشود، تعمیر سوراخ شدن فریزر یخچال و با زبان بیزبانی از ما میخواهد که به دلیل مشکلات یخچال آن را به بیمارستان (تعمیرگاه لوازم خانگی برقی) ببریم و یا حتی در موارد شدیدتر، اعلام بازنشستگی میکند و باید برای همیشه با آن خداحافظی کنیم.
در بیشتر موارد، علائمی وجود دارد که با توجه به آنها، میتوانیم فقط با تعمیر یخچال فریزر آن ها را دوباره به چرخه کارکرد بهینه، برگردانده و از هزینههای بسیار گزاف خرید مجدد یخچال فریزر جلوگیری کنیم.
اما این علائم چه چیزی هستند؟
۱- صداهای عجیب و غریب یخچال
بخشی از صدای یخچال، طبیعی است، به خصوص در یخچالهای بدون برفک. در هنگام کار کردن یخچال برای پاک کردن برفک از بدنه فریزر، صدای کمی تولید میشود که البته نمیتواند آزار دهنده باشد. اما موارد زیر میتواند باعث ایجاد صدای اضافی در یخچال شود:
- خراب شدن فن موتور اواپراتور یخچال
- خراب شدن موتور فن کندانسور
- شل شدن اتصالات موتور یخچال
- ایراد در موتور فن تبخیر
- پرههای فن یخچال، به درستی کار نمیکنه
۲- آبی که پشت یخچال و در کنار موتور جمع میشود، بیشتر از حد معمول است
آبهای تبخیر شده داخل یخچال و فریزر، به طور معمول حدود ۱۵ تا ۱۶ قطره است که روی موتور ریخته میشود تا علاوه بر خنک کردن موتور، به واسطه حرارت موتور تبخیر شود.
اما بعضی از یخچالها، بیشتر از این حد، آب تولید میکنند که میتواند به دلیل سوراخ شدگی لولههای جریان آب باشد و یا اینکه در جای خودشان به درستی قرار نگرفته باشند.
تعمیر سوراخ شدن فریزر یخچال باید به صورت جدی بررسی شود، در غیر این صورت آسیب جدی به موتور وارد میشود و مشکلات یخچال را دو چندان می کند.
۳- داخل یخچال آب میدهد
این مشکل را دست کم نگیرید: گاهی اوقات، ممکن است تکههای کوچکی از مواد غذایی، جلوی عبور آب یخچال را از لوله تخلیه یخزدا بگیرند و با بسته شدن سوراخ ناودانی که محل عبور آب است، به جای اینکه آب به روی موتور ریخته شود، داخل یخچال می ریزد.
این اتفاق عواقب خوشایندی ندارد، چرا که آب جمع شده در یخچال، میتواند به نواحی زیرین خودش و از جمله درب فریزر نفوذ کند و باعث باد کردن فوم درب فریزر شود. در این حالت، درب فریزر دیگر به درستی بسته نمیشود و بخش زیادی از سرما، به بیرون نفوذ پیدا میکند.
علاوه بر آن، فوم درب فریزر باید تعویض شود که هزینه زیادی هم دارد. این در حالی است که به راحتی میشود این گرفتگی سوراخ ناودانی را باز کرد تا هیچ کدام از مشکلات بعدی اتفاق نیفتد.
بسیاری از خروجیهای لولههای تخلیه، پشت کشوهای داخلی یخچال قرار دارند و به راحتی میتوانید آن را پیدا کنید و خروجی لوله تخلیه را از گرفتگی پاکسازی کنید.
۴- یخچال و یا فریزر مثل قبل خنک نمیکند
گاهی ممکن است بسیار خسته و عرق کرده به خانه بیایید و خوشحال باشید که آب سرد در یخچال دارید و یا به میزان کافی یخ در فریزر نگه داشته اید تا بتوانید از آنها برای درست کردن یک شربت گوارا و سرد استفاده کنید، اما با کمال تعجب متوجه شوید که آب خیلی سرد نشده است و ظرف یخ شما به طور کامل یخ نزده است.
این موضوع خیلی مهم است، چرا که ممکن است گاز موجود در لولههای یخچال، کم شده باشد و یا بخشهایی از موتور مثل کمپرسور نتوانسته باشد وظیفه خودشان را به درستی انجام دهند.
این قبیل مشکلات یخچال را اصلا پشت گوش نیندازید، حتما با یک تعمیرکار ماهر مشورت کنید و از او بخواهید که یخچال شما را بررسی کند.
۵- یخچال برفک میزند
پاک کردن برفک فریزر، کار دشوار و زمانبری است و علاوه بر آن در تمام مدتی که مجبور هستید تا برفکها آب شوند، مواد غذایی یخ زده، باید بیرون گذاشته شوند که کار درستی هم نیست و باعث باز شدن یخ مواد غذایی منجمد شده میشود پس در نتیجه مشکلات یخچال شما چندین برابر می شود.
اما با پیشرفت علم، یخچالهای بدون برفک هم در بازار لوازم خانگی پیدا شدند و این مشکل به راحتی حل شد.
یخچالهای بدون برفک، به خصوص یخچالهای ایرانی، در دراز مدت، دچار مشکل برفک زدن میشوند و به این ترتیب، سرمای یخچال به میزان زیادی کاهش پیدا میکند و موتور مجبور است برای تولید سرمای اولیه بیشتر کار کند و این چرخه همچنان ادامه پیدا میکند.
بسته شدن منافذ کندانسور، کار نکردن کلید اتصال هیتر و علاوه بر آن، کار نکردن تایمری که زمان روشن شدن هیتر را اعلام میکند، از مهمترین عوامل برفک زدن یخچال بدون برفک است.
در همه موارد توضیح داده شده، به طور حتم باید به سراغ تعمیر یخچال فریزر برویم.
البته موارد دیگهای هم وجود دارند که به تعمیر یخچال نیاز پیدا میکنند و ما در اینجا این موارد اشاره میکنیم:
- دربهای دستگاه به خوبی بسته نمیشوند.
- مواد غذایی مثل میوه و سبزیجات، داخل یخچال خیلی زود کپک می زنند.
- بدنه یخچال گرم است و یا موتور بیش از اندازه داغ میکند.
- مواد غذایی داخل یخچال، یخ میزند.
- تنظیمات دمای یخچال با وجود بسته بودن درب آن، به هم میخورد.
- بخش یخ ساز یخچال و یا ساید بای ساید، کار نمیکند.
گاهی چارهای جز تعویض یخچال نداریم
این موضوع بیشتر در اوایل خرید یخچال میافتد. تمامی تعمیرکاران یخچال و فریزر و سازندگان این سیستمهای سرمایشی اعلام میکنند که حداکثر تا دو هفته بعد از خرید یخچال، اگر مشکلی در یخچال وجود داشته باشد، حتما مشخص میشود.
در این مدت، به خوبی به یخچال توجه داشته باشید و آن را زیر نظر بگیرید.
بخشهای یخ ساز، فریزر و آب سرد کن آن را امتحان کنید و در صورتی که مشاهده کردید مشکلات یخچال قابل چشم پوشی نبوده و این بخشها به خوبی کار نمیکنند، حتما به نمایندگی اطلاع دهید.
حتما بخش ضد برفک دستگاه را بررسی کنید و متوجه باشید که آیا برفکی تولید می شود و یا خیر.
اگر هر کدام از این بخشها مشکل داشته باشد، نمایندگی موظف به تعویض قطعات و حتی در مواردی تعویض کامل یخچال خواهد بود.
:: برچسبها:
تعمیراتچی ,
تعمیر ,
یخچال ,
ماشین لباسشویی ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 52
|
تعداد امتیازدهندگان : 28
|
مجموع امتیاز : 28